Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

LANGUAGES:

ХЕЛИОС - INTENSIVE ДОБАВКА ЗА ДИЗЕЛ

   
Хелиос Intensive Дизел  почиства натрупаните отложения по дюзите. Възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото.
Почиства горивните системи и подобрява изгарянето. Възпрепятства агресивното действие на корозионно-активните вещества. Спомага за бързото деемулгиране на водата и има антипенен ефект.

осезаема промяна в динамиката на автомобила;
по-висока мощност;
намаляване на триенето и антикорозионни свойства;
чиста горивна система
намаляване на вредните емисии в димните газове;
по-нисък разход на гориво.
 
 

Съдържанието на опаковката (200 ml) е достатъчно за третирането на 40 – 60 л дизел. За по-добро смесване Хелиос Intensive Дизел се добавя в резервоара непосредствено преди зареждане с гориво. При силно замърсени системи Хелиос Intensive Дизел може да се използва повторно, веднага след изразходването на един резервоар с добавка.

С прилагането ú се подобряват антидетонационните характеристики на горивото, процесът на изгаряне и се понижава количеството на вредни емисии в отработените газове.

 Хелиос Intensive Дизел не уврежда катализаторите.

В процеса на експлоатация по стените на горивната камера и изпускателните клапани се отлага нагар. Но основните отрицателни последствия са свързани с нагарообразуването и отложенията върху дюзите. 

fig_int_diz_1.jpg Натрупаните по дюзите отложения водят до:
- неправилно разпръскване на горивото и изменение в геометрията на горивния факел;
- намаляване на мощността;
- увеличаване разхода на гориво;
- повишаване на вредните емисии в отработените газове,
-увеличава се димността.
fig_int_diz_2.jpg Хелиос Intensive Дизел
- почиства натрупаните отложения по дюзите, и ги поддържа чисти;
- възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото.

Дюзите са праектирани така че да доставят прецизно гориво,  разпръснато на фини капчици, в горивнатакамера. Преминаващото гориво, маслото и техните примеси, подложени на високитетемператури водят до образуване на отложения по дюзите. Отложенията са различни в зависимост от: конструкцията на двигателя, състава на дизеловото гориво,работните условия.

Типични отложения при:
fig1.jpg Използване на гориво без добавка.
fig2.jpg Използване на гориво с добавка

 Нагари се натрупват и в горивната камера. При наличието им се намалява мощността на двигателя, увеличава се склонността към детонация. Нагарът може да предизвика и нагряване на отделни елементи на двигателя. Хелиос Intensive Дизел почиства натрупаните отложения и поддържа горивната система чиста.