Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

LANGUAGES:

ХЕЛИОС INTENSIVE - БЕНЗИН

   
Хелиос Intensive Бензин почиства натрупаните отложения по инжекторите. Възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото. 
Отстранява нагара по горивопроводите и всмукателните клапани. Премахва отложенията от горивната камера. Възпрепятства агресивното действие на корозионно-активните вещества.

осезаема промяна в динамиката на автомобила;
по-висока мощност;
намаляване на триенето и антикорозионни свойства;
чиста горивна система
по-добро изгаряне на ГВС;
намаляване на вредните емисии в димните газове;
намаляване разхода на гориво.
 
 

Съдържанието на опаковката (200 ml) е достатъчно за третирането на 40 – 60 л бензин. Хелиос Intensive Бензин се добавя в резервоара непосредствено преди зареждане с гориво. При силно замърсени системи Хелиос Intensive Бензин може да се използва повторно, веднага след изразходването на един резервоар с добавка.

С използването на Хелиос 10Г тези недостатъци могат да бъдат сведени до минимум.

С прилагането ú се подобряват антидетонационните характеристики на горивото, процесът на изгаряне и се понижава количеството на вредни емисии в отработените газове.

Хелиос Intensive Бензин е подходяща и за автомобили с карбуратор. Предпазва от обледеняване.

Инжекционите са проектирани така, че да доставят прецизно гориво в горивната камера, разпръснато на фини капчици. При преминаването на бензина през дюзите с времето се натрупват отложения. След изключването на двигателя в инжекторите остава гориво, което подложено на високите температури се разпада и води до натрупвания на отлагания. 

indj1.jpg Натрупаните по дюзите отложения водят до:
- неправилно разпръскване на горивото и изменение в геометрията на горивния факел;
- намаляване на мощността;
- увеличаване разхода на гориво;
- повишаване на вредните емисии в отработените газове,
Хелиос Intensive Бензин
- почиства натрупаните отложения по инжекторите;
- възстановява прецизната им работа и гарантира правилното разпръскване на горивото.
poddrajka.jpg

Всмукателните клапани и захранващият тръбопровод при експлоатацията на автомобила са подложени на високи температури, които интензифицират окислението на горивото. В резултат се натрупват уплътнени, неразтворими в бензин продукти, които се отлагат по стените на горивопроводите и шийките на захранващите клапани.

fig1.jpg Натрупването на нагар влошава потока на постъпващия въздух, променя се състава на горивовъздушната смес, което рефлектира върху процеса на изгаряне, повишават се неизгорелите въглеводороди в отработените газове и се затруднява студения старт. Тези нагари могат да доведат и до прегаряне на клапаните.
fig2.jpg Хелиос Intensive Бензин отстранява натрупаните нагари и поддържа клапаните чисти.

Нагари се натрупват и в горивната камера. При наличието им се намалява мощността на двигателя, увеличава се склонността към детонация. Нагарът може да предизвика и нагряване на отделни елементи на двигателя. Хелиос Intensive Бензин почиства натрупаните отложения и поддържа горивната система чиста.