Добавка за дизел - Хелиос DPF (250мл.)

Добавка за дизел /DPF Cleaner/

 • Почиства запушени DPF филтри
 • Почиства турбокомпресора и горивната система
 • Подобрява изгарянето
 • Намалява вредните емисии и разхода на гориво

В резултат:

 • По-висока мощност
 • По-добра динамика
 • Намаляване на вредните емисии в димните газове
 • По-нисък разход на гориво

Употреба:

За по-добро смесване – да се налее в резервоара, преди зареждане с гориво. При силно замърсени системи Хелиос DPF Cleaner може да се използва повторно, веднага след изразходването на един резервоар с добавка.

Препоръчваме Хелиос DPF Cleaner да се използва на всеки 1500 км.

Съотношение: 250 мл за 40-60 л дизел

КАКВО Е DPF, КАК ФУНКЦИОНИРА, ЗАЩО СЕ ЗАПУШВА И КАК ДА СЕ ПОГРИЖИМ ЗА НЕГО?

Дизеловите филтри за твърди частици (DPF) са проектирани да улавят вредните частици – в системата за отработени газове. Това предотвратява попадането на частиците в атмосферата, където те представляват риск за човешкото здраве.

DPF обаче бързо се запушва, освен ако не протече процес, наречен регенерация. Частиците от сажди или въглерод ще изгорят напълно – като дървени въглища на барбекю – при условие, че достигнат минимална температура от около 600°C.  DPF или разчита температурата на отработените газове да стане достатъчно висока, за да се случи това, или пък има активни стратегии за регенерация, при които се вкарва допълнително гориво в системата за отработени газове, когато се открие натрупване на сажди, за да се изгорят.

Независимо от това, при определени обстоятелства, саждите могат да се натрупат в DPF до точката, в която причиняват проблеми на превозното средство, като задействат предупредителни лампи, за да информират водача за предприемане на действия или ограничават мощността на превозното средство. Продължителните периоди на шофиране с бавна скорост, шофиране в режим стоп-старт или празен ход правят проблемите с DPF по-вероятни. Следователно превозните средства, които се движат предимно в градски центрове или в селските райони, където по-високите скорости на шофиране обикновено не са възможни, най-вероятно ще имат проблеми с DPF.

Има много начини да се разрешат възникналите проблеми с DPF (принудителна регенерация, премахване на DPF, почистване извън превозното средство, аерозолен спрей и т.н.), но те са свързани с посещение на сервиз, инвестиране на значителни финансови средства, а в някои случаи дори правят автомобила Ви незаконен за каране по общински и републикански пътища.

Добавка за дизел Хелиос DPF при изгарянето и в горивната камера, отделя каталитични частици, които се прикрепят към саждите при образуването им и така попадат в DPF филтъра. Те спомагат за намаляване на минималната температура на изгаряне на саждите от 600 °C на 350-400°C.

Използването на добавка за дизел Хелиос DPF, превантивно (на всеки 2000 км), значително увеличава шанса саждите да изгорят при каране в градски условия и намалява вероятността да светне предупредителна лампа на таблото.

При вече светнала лампа на таблото препоръчваме първо да изпробвате вариант, който ще ви струва само цената на горивото, цената на добавка Хелиос DPF и Вашето време:

 • Налейте добавка Хелиос DPF в резервоара, заредете около 50 л гориво
 • Загрейте изпускателната система като шофирате поне 15 мин при скорост над 80 км/ч, над 2000 оборота в минута.
 • Шофирайте така още 30 мин, за да изгорите максимално количество сажди

При спазване на указанията (шофиране 45 мин., над 2000 оборота в мин.) би трябвало предупредителната лампа за запушен DPF да загасне. Някои марки автомобили не загасят сами предупредителната лампа и е нужно да посетите механик, който да занули грешката в компютъра Ви след извършване на процедурата.

Добавка за дизелово гориво Хелиос DPF е революционен продукт, съдържащ активен компонент разработен в лабораториите на Оксфордския университет, който ще поддържа в изправност вашия филтър за твърди частици.